ONTSPANNINGSMASSAGE VANUIT REBALANCING IN DE VOGEZEN

JULI

19tot24
HENNEZEL, VOGEZEN, FRANKRIJK • Op Ecolonie, 19-24 juli 2020.

Vanwege de Corona-maatregelen werken we in deze editie met vaste partners (levenspartners, een vriend(inn)en, familieleden, collega's) in een kleine groep.

In deze cursus leer je een totale ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Ook de kunst van het ontvangen komt aan bod.

Wat gaan we doen?
Ter voorbereiding op het elkaar masseren beginnen we steeds met een meditatieve ontspanningsoefening, beknopte anatomie en een demonstratie. Je leert zachte vormen van massage, de gewrichten te ontspannen en spieren en weefsels (fascia) diep te masseren. Een vaste structuur van eenvoudige én effectieve handelingen helpt je, zeker in het begin, bij het aanleren van de massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, contact en plezier; onder meer door te masseren vanuit (het doseren van) je gewicht en niet met spierkracht. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek. We werken op massagetafels en met natuurlijke olie. Je ontvangt intensieve persoonlijke begeleiding.

Het cursusprogramma vloeit voort uit een cursus die de afgelopen 27 jaar vanuit Rebalancing is ontwikkeld.Waarom massage vanuit Rebalancing?
Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens deze cursus.

Vanuit de Rebalancing visie zit de kwaliteit van een massage niet alleen in de technische handgrepen. Het gaat ook om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. En: waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die ontspanningsmassage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals therapeuten, coaches, healers, sportmasseurs en schoonheidsspecialisten.


Een eerdere deelnemer over de cursus:
"De technieken uit Rebalancing heb ik als zeer leerzaam ervaren. Zoals Ed zei: Een goede massage geven begint met zorg voor jezelf en hij schonk veel aandacht (door oefeningen, lichaamsbewustzijn of meditatie) aan dit gegeven waarbij 'vertragen' een grote rol speelt. Ook tijdens de massage is naast de liefdevolle aandacht voor de deelnemer de zorg voor jezelf een 'vereiste', dat wil zeggen voelen hoe je er bij staat en bent. En jezelf steeds opnieuw de vraag stellen: hoe kan het nog lichter, gemakkelijker? Gebruik ik mijn lichaamsgewicht of zet ik spierkracht in (wat niet de bedoeling is!) Wanneer Ed de technieken voordeed was ik steeds weer gefascineerd door de lichtheid, de zachtheid van zijn handen terwijl hij toch op diepe lagen aan het werk was.
Hoe diep de massage inwerkt heb ik zelf meerdere keren mogen ervaren. Om nog beter de technieken te kunnen beoefenen ga ik zeker ook de vervolgcursus nog doen!"

Satyapriya Ans Klasens,
coördinerend groepsbegeleidster verstandelijk beperkte kinderen / volwassenen

Ed Bodewes
Geeft sinds 2006 basis- en vervolgcursussen Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing in Groningen, sinds 2009 ook weekcursussen op Ecolonie. Hij is gediplomeerd Rebalancer® en Trager® Approach practitioner met een praktijk voor individuele sessies lichaamswerk, massage, ontspannen bewegen en focussen in Groningen. Daarnaast geeft hij o.m. verdiepende workshops massage (zoals bij stress-, onderrug-, schouder- en nekklachten), Rebalancing, meditatief bewegen (o.a. vanuit de Trager Approach en Mentastics®) en Massage Meets Movement. Hij richt zich in zijn werk op de integratie van lichaam en geest.

Anderen zien Ed als een ontspannen, betrokken en ervaren docent, met open en respectvolle aandacht zonder oordeel.

Ed is aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International.

“In mijn workshops en cursussen word ik onder meer geïnspireerd door licht, vrij en gemakkelijk bewegen (in Trager heet dit ‘Mentastics’); dit brengt je in een ontspannen lichaam en in een positief en helder bewustzijn. Mentastics® helpt je om ook in je dagelijks leven en tijdens het masseren gemakkelijker en bewuster te bewegen en lichter te leven.

Mijn passie is het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten.”

Info/opgave: https://www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/cursussen/ontspanningsmassage-vanuit-rebalancing
Site Ed Bodewes: www.bodymindrebalancing.info/zomerprogramma
1 Thietry
88260 Hennezel, Vogezen, Frankrijk, Frankrijk
breng me hierheen